Kategorian ‘Tampere’ arkisto

Porkkanamafia ♥ Gastropub Nordic 1.9.2011

maanantaina 22. elokuuta 2011 klo 15:16 - Porkkanamafia Tampere

Tampereen Porkkanamafia polkaisee syksyn vauhdikkaasti käyntiin järjestämällä 1.9. tempauksen Gastropub Nordicissa, minne voi tulla juhlimaan myös Tulevaisuuskylä 2011 avajaisia. Ohjelmassa on luvassa mm. Hobo News ja Unhappy Hipsters dj:t ja mukana menossa Ruokapuoti Lempi ja Nokian Panimo! Tarkempia aikataulujaja tempaustietoja päivitetään facebook-tapahtumaan.

Gastropub Nordic on luvannut käyttää päivän ylimääräisestä tuotosta huikeat 200 % energiatehokkuuden parantamiseen. Nyt siis kannattaa ehdottomasti saapua paikalle viettämään iltaa ilmastoystävällisten tekojen parissa!

PORKKANAMAFIA & ILMANKOS ♥ K-supermarket Kuljun Kartano 27.8.2011

maanantaina 22. elokuuta 2011 klo 15:07 - Porkkanamafia Tampere

Tampereen Porkkanamafia ja ILMANKOS-projekti tempaisevat Lempäälän K-supermarket Kuljun Kartanossa lauantaina 27.8.2011


Nyt kannattaa lähteä isoille ostoksille kauempaakin! Kauppa on sitoutunut käyttämään 100 % koko päivän lisämyynnistä ympäristön hyväksi. Lisämyynnin kertyminen lasketaan kaupan koko aukiolon ajalta klo 9-21. Tempauksen tuotolla parannetaan kaupan energiatehokkuutta.

Tule tekemään reilut ostokset ja sijoittamaan eurosi hyvään tarkoitukseen!

Ohjelmassa klo 11-16:

Ympäristöralli

Lähiruokaesittelyä

Lapsille kasvomaalausta ja ilmapalloja.

Tapahtuma facebookissa.

Porkkanamafia ♥ Kahvila Valo

perjantaina 18. maaliskuuta 2011 klo 13:46 - Porkkanamafia Tampere

Porkkanamafia tempaisee lauantaina 26.3. kymmenettä kertaa ja nyt kohteena on Kahvila Valo ja ajankohtana Earth Hour. Tiedossa on leppoisaa tunnelmaa, musiikkia, tietovisa, ja ympäristöystävällistä tarjontaa. Earth Hourin aikaan klo 20.30 – 21.30 Kimmo “Toothpaste” Kortelainen astuu lavalle. Noin kello 22.00 lavalle astuu stand up -koomikko Tomi Haustola. Tervetuloa paikalle viettämään ilmastovastuullista iltaa.

Päivän ylimääräisestä tuotosta 100 % käytetään Kahvila Valon energiatehokkuuden parantamiseen.

Tapahtuma Facebookissa

Pirkkalalaiset tekivät ennätystuloksen ympäristötempauksessa

lauantaina 20. marraskuuta 2010 klo 16:55 - Porkkanamafia Tampere

Lauantaina 13.11. Pirkkalassa järjestetty kauppatempaus ympäristön hyväksi tuotti ennätystuloksen, 7010 euroa energiatehokkuuden parantamiseen. Tempaus järjestettiin K-Market Pirkanpojassa yhteistyössä Tampereen Porkkanamafian ja Tampereen seudun ILMANKOS –projektin kanssa. Kauppa on sitoutunut käyttämään tuoton kokonaan ympäristön hyväksi kansittamalla pakastealtaita ensi vuoden alussa. Kaikkiaan tempauksen tuotolla saadaan kannet noin puoliin kaikista kaupan pakastealtaista.

– Kansitus on ilmastonmuutoksen hillinnän ja energiansäästön kannalta tärkeää, sillä se vähentää energiankulutusta jopa 40 prosenttia allasta kohden. Tällä on vaikutusta asiakkaiden ostosten hiilijalanjälkeen, kertoo ILMANKOS-projektin Leena Karppi. Ruokaostosten hiilijalanjälkeä voi pienentää myös esimerkiksi lisäämällä kasvisten osuutta ja kulkemalla kauppamatkat lihasvoimin.
– Jos kauppaan on kuljettava autolla, kannattaa mieluummin tehdä yksi kauppareissu viikossa, Karppi vinkkaa.

– Tempaus ylitti kaikki odotukset. Tämä oli Tampereen Porkkanamafian historian paras tulos ja kiitos siitä kuuluu pirkkalalaisille, kommentoi Porkkanamafian aktiivi Toni Paju. Edellinen vastaava kauppatempaus tuotti reilut 3000 euroa. Tapahtuma järjestettiin Nokialla tämän vuoden lokakuussa.

Porkkanamafia Tampere Facebookissa

Lisätiedot:
ILMANKOS-projekti, Leena Karppi, p. 040-8016865, leena.karppi@tampere.fi, www.ilmankos.fi
Porkkanamafia, Toni Paju, p. 050 3226263, toni.paju@uta.fi
K-Market Pirkanpoika, kauppias Petri Itälinna, p. 03 3122 2300

Porkkanamafia Ekona -portaalin yhteistyökumppaniksi

torstaina 18. marraskuuta 2010 klo 11:55 - Porkkanamafia Tampere

Ekona Tampereella johdattaa kuluttajan ympäristöystävällisten ja eettisten valintojen maailmaan

Useat eri tahot Tampereen kaupunkia ja Go Tamperetta myöten ovat lähteneet mukaan Ekona Tampereella hakemiston ja webbiportaalin toteuttamiseen. Kattava portaali tarjoaa kuluttajille tietoa ekologisista tuotteista ja palveluista Tampereella ja sen lähiseudulla. Portaaliin mukaan lähteneet yritykset pääsevät myös painettuun oppaaseen.

Sivusto löytyy osoitteesta www.ekona.fi

“Ympäristöasiat tulevat painottumaan kuluttajien ja yritysten valinnoissa aina vain enemmän. On hienoa, että Tampereen seudulta löytyy nyt portaali, joka kokoaa monipuolisesti yhteen ympäristöystävällisiä vaihtoehtoja tarjoavia yrityksiä. Lähdin mielenkiinnolla mukaan ja toivon että muutkin löytävät portaalin.”, sanoo Oriveden Lahtuassa juustolaa pitävää lähiruokamies Heikki Ahopelto.

Ekona Tampereella -hakemistosta järjestetään julkistamistilaisuus maanantaina 22.11. klo 18.30 alkaen Ravintola Kahvillassa Tampereen Aaltosenkadulla. Tilaisuudessa puhuvat lähiruokamies Heikki Ahopelto, kansanedustaja Oras Tynkkynen ja Vegaaniliiton Tampereen paikallisryhmän yhdyshenkilö Satu Saunio. Akustista musiikkia tilaisuudessa soittaa Moppi alias Tuomas Toiviainen. Tarjolla ekologisia coctailherkkuja. Tilaisuudessa julkistetaan Ekona Tampereella -sivusto.

Ekona Tampereella -projektia koordinoi vihreä kulttuurijärjestö Vastedes ry. Go Tampereen sekä Tampereen kaupungin ja ympäristönsuojeluyksikön lisäksi mukana ovat Tampereen Porkkanamafia, Pirkanmaan Vihreät Yrittäjät, Tampereen vihreät nuoret – Virnu ry, Vihreä Sivistys ja Opintokeskus ViSiO ja Reilun kaupan puolesta ry.

Ekonaan on lähtenyt mukaan jo useita tahoja, mutta projekti etsii edelleen uusia yhteistyökumppaneita.

Porkkanamafia & Ilmankos ♥ K-Market Pirkanpoika

torstaina 4. marraskuuta 2010 klo 10:36 - Porkkanamafia Tampere

Tampereen Porkkanamafia ja ILMANKOS-projekti jatkavat periferian valloitusta lauantaina 13.11, ja tempaisevat Pirkkalan keskustassa sijaitsevassa K-Market Pirkanpojassa. Tällä kertaa pelissä on ennätysprosentit.

Pirkanpoika on sitoutunut käyttämään 200 % koko tempauksen lisämyynnistä ympäristön hyväksi. Lisämyynnin kertyminen lasketaan kaupan koko aukioloajan ajalta klo 7.00-18.00. Tempauksen tuotoilla on tarkoitus parantaa liikkeen energiatehokkuutta ja kansittaa pakastealtaat, jolloin energiankulutus vähenee jopa 40 % allasta kohden.

Jos asut Pirkkalassa tai liikut Pirkkalan suunnalla tempauksen aikaan, niin tule tekemään koko viikon ruokaostoksesi ympäristön hyväksi ja tutustu samalla tempauksen ohjelmaan (klo 10-15), luvassa mm.:

  • Ruokaesittelyjä ja maistatusta
  • Lapsille ilmapalloja
  • Hiilijalanjälki -tietovisa ja -arvonta

Sisartempaus järjestettiin 16.10.2010 Nokialla K-Supermarket Löytiksessä menestyksekkäästi ja nyt tarkoituksena päästä vähintään yhtä mahtaviin tuloksiin!

Tempaus Facebookissa.

Nokialla tempaistiin 16.10.2010 3005 euroa

tiistaina 2. marraskuuta 2010 klo 22:15 - Porkkanamafia Tampere

Tampereen Porkkanamafian ja Tampereen seudun ILMANKOS-projektin 16.10 järjestämä kauppatempaus K-Supermarket Löytiksessä Nokialla tuotti yhteensä 3005 euroa. Kauppa on sitoutunut käyttämään tempauksen tuottaman lisämyynnin sataprosenttisesti ympäristö hyödyttäviin investointeihin.

Tuotolla ostetaan aikakytkimet juomakaappeihin ja tehostetaan kierrätystä investoimalla pahvin- ja metallinpaalauskoneisiin.

Tempauspäivänä K-Supermarket Löytiksessä oli monenlaista ympäristöaiheista ohjelmaa.

- Löytiksessä oli todella pirteä tempaustunnelma koko päivän ajan ja erityisesti kaupan järjestämät ympäristörallit ja ympäristöbingot toivat päivään vauhdikkuutta. Upeaa toteuttaa tempauksia näin innostuneessa ilmapiirissä ja hyvässä yhteistyössä, kommentoi Tampereen Porkkanamafian aktiivi Toni Paju.

ILMANKOS-projekti järjesti puolestaan ostokierroksia ruoan ilmastovaikutuksista. Tutkija Tommi Kauppisen vetämät ruokakierrokset toivat päivään konkreettista ilmastoasiaa.

Tempaus saa jatkoa la 13.11.2010 Pirkkalassa K-Market Pirkanpojassa järjestettävässä tempauksessa.

Lisätiedot:
ILMANKOS-projekti, Leena Karppi, p. 040-8016865, leena.karppi@tampere.fi, www.ilmankos.fi
Porkkanamafia, Toni Paju, p. 050 3226263, toni.paju@uta.fi

Tampereen Porkkanamafia tempaisee perjantaina Klubilla

torstaina 27. toukokuuta 2010 klo 21:18 - Porkkanamafia Tampere

Huomenna perjantaina 28.5. joukko ilmastonmuutoksen hillitsemisestä kiinnostuneita artisteja ja Klubin asiakkaita tempaisevat Porkkanamafia <3 Klubi -tapahtumassa osana Tampereen kaupungin Vihreää viikkoa.

Päivän koko tuotto (ravintola+lipputulot) sekä lauantain Aamiaisklubin tuotto käytetään Klubin energiatehokkuuden parantamiseen. Jos et siis ehdi illan keikoille, voit käydä kahvilla tai lounaalla jo päivällä.

Illan esiintyjät:

19.00- Janne Laurila (terassilla sisällä)
20.00- Jalava
21.00- Parkside Lights
22.00- Idiomatic
23.00- Credit
00.00- Kiki Pau
01.00- Poutatorvi
01.00- Surffiveikot

Liput 2€ klo 18 alkaen. Ilmainen narikka.
Klubi auki 11-04

Lisäksi lauantaina klo 11-14 Aamiaisklubi yhdessä Porkkanamafian kanssa.

Muistathan siis myös syödä ja juoda, jotta saamme kunnon potin Klubille käyttöön!

Tampereen Porkkanamafia ja tapahtuma Facebookissa.

Tampereen Porkkanamafia <3 Kahvilla: 1404,97 €

torstaina 20. toukokuuta 2010 klo 21:21 - Porkkanamafia Tampere

Tampereen Porkkanamafian viimeisimmästä tempauksesta Ravintola Kahvillaan on jo ehtinyt vierähtää tovi, mutta vielä ei ole myöhäistä fiilistellä hieman illan mahtavalla tuloksella. Lopullisten laskelmien jälkeen päivän myynniksi saatiin nimittäin 1404,97 €. Tuotolla on tarkoitus hankkia Kahvillaan muun muassa kosketusvapaat hanat ja pyrkiä muutenkin kiinnittämään huomiota veden, sähkön ja pakkausmateriaalien kulutukseen pienempien investointien kautta. Tuulisähköähän Kahvillassa käytetäänkin jo.

Suuri kiitos vielä kaikille osallistujille, tästä on taas mahtava jatkaa eteenpäin!

Louna esiintyi tempauksessa Earth Hourin ajan.

Valokuvia tapahtumasta

Aurinkoista kesää toivottaa koko Porkkanamafian posse!

Tampereella tempaus 28.5. – mutta missä?

torstaina 8. huhtikuuta 2010 klo 01:53 - Porkkanamafia

Nyt on tekeillä jotain erisuurta!

Missä Tampereen Porkkanamafia tempaisee perjantaina 28.5.?

Se selviää myöhemmin tässä ja Facebookissa. Kalenteriin ilta vapaaksi!

Muista myös Forssa lauantaina 17. huhtikuuta @ K-Extra Antti.